Papir Billeder

Vi anbefaler altid at digitalisere de originale elementer for papirbilleder, såsom negativer eller dias. Hvis disse ikke længere er tilgængelige, tilbyder vi også scanning af papirbaserede fotografier i både farve og sort/hvid.

Vi benytter branchens mest avancerede scannere fra producenter som Kodak, Reflecta og Epson, der effektivt reducerer støv og fingeraftryk fra billedet under scanningen.

Inden scanning gennemgår vi en let rengøring af billederne for at sikre det bedst mulige resultat. Vores scanningstjeneste omfatter også den samme efterbehandling, som vi tilbyder ved digitalisering af film, hvilket inkluderer rettelse af falmede farver og justering af den naturlige farvebalance.

Resultatet er ofte meget tilfredsstillende og kan endda overgå kvaliteten af originalen. Dog skal det bemærkes, at kvaliteten af det papirbaserede billede sætter visse begrænsninger for, hvor meget der kan opnås.

Som standard scanner vi papirbilleder op til størrelsen 20×25 cm, mens større billeder op til A4/A3 betragtes som specialformater. Disse kræver særlig håndtering for at sikre ensartet fokus over hele billedet.

Det er vigtigt, at fotografierne er så flade som muligt under scanningen. Pas derfor på, hvis der er lim på bagsiden af billedet, for at undgå, at det sætter sig fast på billedet nedenunder.

Billedbehandling

Der tilbydes billedefterbehandling på 2 niveauer.

STANDARD leverer en rigtig god kvalitet, hvor lys, kontraster og hvidbalance genoprettes med avanceret automatik og resultatet er ofte et bedre billede, end originalen.

Med PLUS behandlingen, justerer vi hvert enkelt billede, retter horisontlinier, fjerner eventuelle røde øjne og større pletter og dermed opnås en bedre farvebalance, farvemætning og kontrastforhold specielt hvis billedet gammelt og falmet.

Specielle ydelser

Vi tilbyder også fotorestaurering af fotos. Tiden, der medgår til restaurering af et billede afhænger af standen, billedstørrelsen, fil-størrelsen og den efterfølgende anvendelse. Det kommer altså an på en vurdering i hvert tilfælde.

Vi tilbyde mod en beskeden merpris, at scanne bagsiden af billedet, hvis der eventuelt er skrevet vigtige informationer på bagsiden.
Vi scanner i enten 600 dpi eller 1.200 dpi, hvilket modsvarer papirets maksimale opløsning. Derfor er her ikke angivet priser for flere opløsninger.

Se den fulde prisliste her