Papir Billeder

Vi anbefaler altid at scanne originalerne til papirfotos, dvs. negativerne eller dias. Hvor disse ikke længere er tilgængelige, tilbyder vi også at scanne papirbaserede fotografier i både farve og sort/hvid.

Vi anvender markedets mest avancerede scannere fra bl.a. Kodak og Epson der reducerer støv og fedtfingre fra billedet under scanning.

Billederne rengøres let  før scanning, så resultatet bliver bedst muligt og billederne får samme efterbehandling som tilbydes ved scanning af filmmateriale, hvilket vil sige opretning af falmede farver og en naturlig favebalance.

Resultatet bliver oftest rigtigt godt og bedre end originalen, men papirbilledets kvalitet sætter trods alt en grænse for, hvad der kan opnås.
Som standard scannes papirbilleder op til 20×25 cm, mens større billeder op til A4/A3 regnes som specialformater, da disse skal håndteres specielt for at fokus bliver ensartet over hele billedet.

Fotografierne skal helst være så plane som muligt. Pas på med eventuelt lim på bagsiden af billedet, så det ikke sætter sig på billedet nedenunder.

 

Billedbehandling

Der tilbydes billedefterbehandling på 2 niveauer.

STANDARD leverer en rigtig god kvalitet, hvor lys, kontraster og hvidbalance genoprettes med avanceret automatik og resultatet er ofte et bedre billede, end originalen.

Med PLUS behandlingen, justerer vi hvert enkelt billede, retter horisontlinier, fjerner eventuelle røde øjne og større pletter og dermed opnås en bedre farvebalance, farvemætning og kontrastforhold specielt hvis billedet gammelt og falmet.

Specielle ydelser

Vi tilbyder også fotorestaurering af fotos. Tiden, der medgår til restaurering af et billede afhænger af standen, billedstørrelsen, fil-størrelsen og den efterfølgende anvendelse. Det kommer altså an på en vurdering i hvert tilfælde.

Vi tilbyde mod en beskeden merpris, at scanne bagsiden af billedet, hvis der eventuelt er skrevet vigtige informationer på bagsiden.
Vi scanner i enten 600 dpi eller 1.200 dpi, hvilket modsvarer papirets maksimale opløsning. Derfor er her ikke angivet priser for flere opløsninger.

Se den fulde prisliste her